Gratis verzending binnen Nederland vanaf een bestelwaarde van 60€

10 tips voor de perfecte wimperverlenging


Om de best mogelijke resultaten te bereiken en zo lang mogelijk van je GirlGotLashes wimperextensions te genieten, zijn er een paar tips en tricks die je moet volgen om je te helpen je eigen wimperstyliste te worden.

Tip 1 Ontvet je natuurlijke wimpers

Je natuurlijke wimpers moeten vetvrij zijn voordat je de EasyPeasyFalsies wimperextensions aanbrengt. Alleen dan zullen de wimperextensions goed houden en zal de wimperlijm goed blijven zitten en er niet af "glijden". De beste manier om je wimpers te ontvetten is met micellair water nadat je je make-up en eventuele mascararesten hebt verwijderd. Je wimpers moeten zo goed als "naakt" zijn voordat je de wimperextensions aanbrengt.

Tip 2 Gebruik een wimperkruller

Gebruik de GOOD CURL DAY wimperkruller en buig je natuurlijke wimpers in de tweede stap. Vooral de kortere wimpers in de binnenste en buitenste ooghoek kun je met deze wimperkruller beter vastpakken dan met een andere. Deze stap is erg handig voor hele rechte wimpers of wimpers die de neiging hebben om naar beneden te wijzen. Ten eerste kun je zo makkelijker komen onder je eigen wimpers waar je moet zijn. Ten tweede zullen de wimperextensions samen met je natuurlijke wimpers een mooie opwaartse beweging maken en het oog visueel nog meer openen.

Tip 3 Pas de wimperextensions aan je ooggrootte aan

Heb je kleine ogen? Zorg er dan voor dat je je wimperextensions trimt. Dit heet trimmen en het is een heel belangrijke stap. Er zijn veel mogelijkheden en verschillende variaties. De regel is: the proof of the pudding is in the eating. Je kunt een compleet segment weglaten of een segment van de wimpers trimmen. Dit kan het middelste wimpersegment/wimperverlenging zijn of de buitenste wimperverlenging. Als je het middelste wimpersegment inkort, blijft de look hetzelfde, als je het buitenste wimpersegment inkort, verandert de look afhankelijk van de stijl. Dit kan wenselijk zijn en geeft je de mogelijkheid om te experimenteren met de gegeven stijl.

Tip 4 Breng wimperlijm op de juiste manier aan

Het is heel belangrijk om de BOND GIRL wimperlijm spaarzaam op je eigen wimpers aan te brengen. Zorg ervoor dat je het aanbrengt op het onderste deel van je eigen wimpers en vermijd de uiteinden, zodat de wimpers niet aan elkaar plakken. Voor extra houvast kun je ook wat wimperlijm op het wimperbandje aanbrengen. Minder is meer!

Tip 5 Zorg ervoor dat je pincet schoon en vrij van lijm is.

Breng de wimpers aan met de speciaal ontworpen pincet van GirlGotLashes. Als je lijm op je pincet krijgt, veeg het er dan meteen af. Anders zal de volgende wimperextension meer aan je pincet blijven plakken dan aan je natuurlijke wimpers. Je kunt dit voorkomen door het af te vegen met een nat doekje of make-up remover (olievrij) en de lijmresten te verwijderen.

Tip 6 Breng je wimperextensions aan van binnen naar buiten.

Het kan handig zijn om wimperextensions van binnen naar buiten aan te brengen, vooral als je niet erg grote ogen hebt of de haartjes in je binnenste ooghoek erg fijn zijn of als je de neiging hebt om tranende ogen te hebben. Laat een beetje ruimte tussen de wimpers en de binnenste ooghoek en controleer na het aanbrengen van de binnenste wimperextensions of je ergens last van hebt of prikt als je je ogen sluit. Omdat de wimperextensions een beetje uitwaaieren voor een natuurlijk effect, zullen de wimpers van de wimperextensions voorbij het wimperbandje uitsteken en verder naar binnen reiken. Dit kan afleidend zijn als je ze te ver naar binnen aanbrengt.

Tip 7 Bevestig je wimperextensions aan je wimpers

Als je de wimperextensions aan je wimpers hebt bevestigd, wacht dan even voordat je ze met het pincet of de applicatietool op elkaar drukt. Deze stap is erg belangrijk omdat dit de enige manier is om de extensions aan de natuurlijke wimpers te bevestigen. Als je deze stap direct na het lijmen uitvoert, kunnen de wimperextensions aan je applicatietool blijven plakken en weer loslaten. Niet erg, maar onnodig. Het kan ook heel handig zijn om de pincet in te smeren met SEAL THE DEAL Top Coat. Dan blijft er niets plakken.

Tip 8 Verzegel je wimpers voor extra stevigheid

Verzegel je wimperextensions met SEAL THE DEAL Top Coat. Neem het puntje van de applicator en haal het onder je wimpers door, waarbij je de puntjes eruit laat.

De top coat vermindert het plakkerige gevoel na het aanbrengen van de wimperextensions, maakt de wimperlijm waterbestendiger en voorkomt dat er pluisjes tussen je wimpers komen.

Tip 9 Hoe je je wimperextensions opfrist

Als je je wimpers al een paar dagen draagt en je ze een beetje wilt opfrissen, kun je een spo-olie of een schoongemaakt mascaraborsteltje natmaken met koud water en gewoon door de wimpers borstelen. Dit is ook een goede tip als je wat oogschaduw of poeder op je wimpers hebt gekregen.

Tip 10 Hoe je gemakkelijk je wimperextensions kunt repareren

Zitten de wimperextensions na een paar dagen nog goed, maar is er maar één wimpersegment losgekomen? Dat is geen probleem, want je bent je eigen wimperstylist. Je kunt de individuele wimperextensions gewoon heel voorzichtig en langzaam lostrekken, zodat je eigen wimpers er niet mee uitscheuren. Als het al een beetje is losgekomen, moet dit zonder problemen lukken. Verwijder vervolgens de rest van de wimperlijm van de wimperextension die je net hebt verwijderd en smeer deze zoals gewoonlijk in met de wimperlijm, laat het drogen, maak het weer vast en verbind het met het pincet. Op deze manier kun je een paar dagen langer genieten van je wimperextensions.