Gratis verzending binnen Nederland vanaf een bestelwaarde van 60€

Zijn wimperextensions schadelijk voor je eigen wimpers?


Je bent naar een professionele wimperextension studio geweest en na een paar keer heb je gemerkt dat je eigen wimpers korter en dunner zijn geworden? Begrijpelijkerwijs vind je dit erg vervelend, want je betaalt tenslotte veel geld voor het aanbrengen van de wimperextensions - en meestal met tussenpozen van 2 tot 3 weken.

Als je de voorkeur geeft aan een meer natuurlijke look, is professionele wimperextensions of wimperverdikking meestal geen probleem. Bij wimperextensions wordt een enkele kunstwimper op een enkele natuurlijke wimper geplakt.

Of heb je liever volumineuze wimperextensions? In dat geval worden er tot acht afzonderlijke kunstwimpers op één enkele natuurlijke wimper geplakt. Dit betekent dat je wimpers, en vooral de wortel, acht keer zoveel gewicht moeten dragen. Op de lange termijn zullen je natuurlijke wimpers beschadigd raken door zo'n wimperverlenging.

Met DIY wimperextensions van GirlGotLashes moeten je natuurlijke wimpers ook een hoger gewicht dragen. Bij deze methode van wimperextensions wordt het gewicht echter niet over één wimper verdeeld. In plaats daarvan worden de wimperextensions gelijkmatig over de hele wimperlijn verdeeld. Dit betekent dat de belasting op de individuele natuurlijke wimper sterk wordt verminderd met GirlGotLashes wimperextensions. Daarnaast zijn onze DIY wimperextensions gemaakt van een zeer fijne en flinterdunne synthetische vezel. De wimpers zijn extra licht en ultra plat. Hierdoor vallen de extensions nauwelijks op het oog op en zijn ze vooral niet te belastend voor je natuurlijke wimpers.

Daarnaast speelt de wimperlijm een grote rol. De wimperlijm van de studio is vergelijkbaar met superlijm. Dit is een wimperlijm die heel snel plakt en droogt, maar ook heel agressief is. Veel klanten zijn allergisch voor dit type wimperlijm. GirlGotLashes wimperlijm is geen studiolijm. Het produceert geen brandende dampen, is geschikt en goedgekeurd voor privégebruik en kan ook op het open oog worden aangebracht - het heeft echter wel een langere droogtijd. Het grootste verschil is dat de wimperlijm van GGL nooit volledig uithardt. Dit klinkt in eerste instantie als een vergissing, maar het is opzettelijk! Omdat de wimperextensions niet aan één enkele wimper worden bevestigd, zoals het geval is bij professionele wimperextensions, maar aan meerdere van je eigen wimpers, moet de wimperlijm flexibel blijven. Als de wimperlijm volledig zou uitharden, zou het stijf worden. Dit betekent dat je natuurlijke wimpers onder spanning zouden staan gedurende de hele tijd dat je de wimperextensions draagt. Dit zou niet alleen je natuurlijke wimpers beschadigen, maar je zou de Valse Wimpers ook erg oncomfortabel vinden vanwege de uitgeharde wimperlijm op je ogen.

GirlGotLashes geeft om de gezondheid van je eigen wimpers. Daarom raden we je aan om na een week een nieuwe set wimperextensions aan te brengen. Geef je wimpers een nacht of een dag of twee rust. En vooral, geniet ervan om je ogen eens goed uit te wrijven. Deze optie heb je niet met professionele wimperextensions. De oude wimperextensions worden verwijderd en er worden direct nieuwe wimperextensions aangebracht of de wimperextensions worden gewoon opgevuld. Dit betekent dat je natuurlijke wimpers geen rust krijgen en geen pauze tussen elke wimperextension.

We raden je aan om je eigen wimpers altijd zo goed mogelijk te verzorgen. Dit betekent elke avond een wimperserum aanbrengen (net als eyeliner) en je natuurlijke wimpers rust geven tijdens de wimperpauze. Ook hier kun je ze extra verzorgen door een speciaal wimperserum te gebruiken of ze in te wrijven met kokosolie of gezichtsolie.

Met GirlGotLashes wimperextensions kun je de gezondheid van je natuurlijke wimpers behouden, zelfs bij veelvuldig gebruik.